top of page

Yannick van de Pol

Schermafbeelding 2021-08-02 om 18.56_edited.jpg

Yannick van de Pol is trainer en mede-oprichter van YA Tennis Academy. Hij geeft inmiddels al 13 jaar met erg veel plezier trainingen bij verschillende tennisclubs. In de afgelopen jaren heeft hij belangrijke tennis applicaties gevolgd. Yannick vindt het belangrijk om zichzelf steeds te blijven ontwikkelen met nieuwe kennis en nieuwe leerstof voor zijn spelers. 

In 2012 is Yannick afgestudeerd op het CIOS en heeft hij tevens de opleiding tennisleraar bij de KNLTB gevolgd. Daarnaast geeft Yannick de lessen racketsporten op het ROC in Nijmegen en heeft hij in 2021 zijn associate degree op de HAN heeft behaald. 

Yannick tennist momenteel zelf bij heren 1 van TV de Oorsprong.

Zijn visie is dat voor recreatietennis het plezier centraal moet staan, waardoor de techniek spelenderwijs aangeboden wordt. Dit is voor iedereen belangrijk, maar zeker voor kinderen. Zijn trainingsmethode bestaat uit een stappenplan vanuit de methode 'Tenniskids'. Deze methode is zeer populair en efficiënt. Binnen zijn lessen stelt Yannick doelen voor de kinderen. Dit vindt hij een belangrijke maatstaf om te kunnen zien of kinderen er echt voor gaan, gemotiveerd zijn en het leuk hebben in de groep.

bottom of page